Om YouCars i Halmstad AB

Peter Bengtsson startade sin karriär i bilbranschen redan i mitten av 80-talet och startat upp företaget YouCars i Halmstad AB 2012.

Företaget är beläget på Söndrumavägen 29 i Halmstad.

YouCars företagsidé är helt kundanpassade bilar, i de flesta fall hör kunden av sig till oss med ett speciellt önskemål.
Efter det är det vårt uppdrag att ta fram ett fordon som motsvarar kundens förväntningar.

Vi erbjuder även leasing och avbetalning. Välkomna  – ni blir inte besvikna!

Omdömen från kunder

 

Robin var intresserad av en BMW X4 cab. När han hade bestämt sig hörde han av sig till oss. Efter det ordnade vi snabbt fram exakt en sådan bil han var intresserad av.

Robin Anderberg

Hej och tack för gästfriheten.

Tack även för den goda räkmackan!
Sen var det riktigt kul att köra hem den nya Vitobussen, inte var dag man köper ny bil.
Härligt göra affär med dej igen .

Tack!

Tore, nöjd kund

Så här glad var Kia Sjölander när hon hämtade sin nya FIAT i april, 2015!

Kia Sjölander

Jag har bytt bil hos Peter Bengtsson/YouCars.

Jag kom med en SAAB 9-3 och lämnade i en HYUNDAI Santa Fe, nya modellen.

Att byta bil är inget jag gör varje dag. Peters bemötande och hantering av min
affär präglades av tydlighet samt omsorg av mig som kund, hela vägen.

Att bli uppringd av Peter några dagar efteråt för att “kolla läget” dvs trivs du med bilen?
gjorde mig glad. Peter höll mig som kund i centrum och hade inte glömt mig efter avslutad affär.

Peter, vi möts vid min nästa affär.

Klas

YouCars i Media

Bilmäklaren Peter

Publicerad i tidningen BRUS! april 2015

Peter Bengtsson har aldrig varit en person med låg profil. Genom åren har han som bilhandlare gjort sig ett namn såväl i Halland som nationellt och även om steget från när han omsatte 140 miljoner i Falkenberg till kontoret på Flygstaden idag kan tyckas långt gör han fortfarande det han tycker allra mest om, han handlar med bilar.

Vi ska vara helt ärliga från början. Youcars och Peter Bengtsson är ingen vanlig bilhandlare. Utomlands är begreppet Car Brooker väl etablerat men i Sverige är det fortfarande ganska okänt. Istället för att ha ett stort lager med bilar, och sedan försöka sälja dessa, arbetar Peter Bengtsson helt efter kundernas önskemål när han letar reda på, och i vissa fall modifierar, de bilar kunderna efterfrågar.
– Jag samarbetar med andra bilhandlare runtom i landet och förmedlar de bilar mina kunder vill ha, berättar Peter. Det är bilar i alla prisklasser, allt från transportbilar till sportbilar och självklart alla bilmärken.

Kunderna kommer idag från hela landet och på senare tid har framförallt Stockholmarna hittat till Flygstaden. Ungefär hälften av kunderna är företagare och hälften privatpersoner och trots att Peter i princip inte marknadsfört sig mer än via sin hemsida och Facebook så ökar det hela tiden.

– En av de saker som blivit min specialitet är att jag modifierar ungefär hälften av de bilar jag säljer, berättar Peter. Sänker dem, byter fälgar, tonar rutor och så vidare. Man skulle kunna säga att jag personifierar bilen efter kunden.

Med sin erfarenhet, som sträcker sig trettio år tillbaka i tiden, menar Peter att han fungerar lika mycket som en rådgivare som en bilhandlare. Tillsammans med kunden åker han och tittar på den aktuella bilen för att sedan fungera som ett mellanled mellan säljaren och köparen.
– Ena dagen är det en transportbil till en snickare och andra dagen en Mercedes för dryga miljonen, det är stor variation och det gillar jag, berättar Peter. Jag får träffa olika människor hela dagarna och det älskar jag verkligen.

I vissa fall importerar Peter bilar, om det inte finns att få tag på rätt modell i Sverige. Ett exempel är när en kund nyligen ville ha en möbelbil på 26 kubikmeter, lösningen blev en import från Tyskland.
– Jag hjälper kunder hela vägen, från idé till finansiering och fram till leverans. För mig är en nöjd kund den absolut bästa formen av marknadsföring!